Glutenfria limpor, ala Eleonor

Till detta recept använde jag en köksassistent,
Smöra tre avlånga formar och häll ströbröd eller linfrön i formarna.
1). Skala och riv en halv morot, höll ner i assistenten
2). Häll i 3msk äpplemos
3). Häll i Pumpa frön/Solrosfrön/linfrön eller vad som önskas i lagom mängd.
4). Häll i ½msk 12% ättikssprit.
Blanda.
5). Koka upp vatten så det räcker till ungefär 6-8 dl. Under tiden nr 6
6). Häll 60 gram olja i assistenten.
7). Tillsätt vattnet men endast 6dl. Blanda samman allting.
8). Kolla så att det är 45grader i smeten, är det för vart tillsätt 2 dl kallvatten.
När du har uppnått 45 grader häll i en påse torrjäst. (blå) Torrjäst ska hålla 45 grader INTE 37.
9). Häll i 3tsk salt i smeten
10). Häll i FINAX glutenfria mjölmix, hela paketet. Men inte allting på en gång!
11). Nu ska smeten vara kladdig mellan sockerkaks smet, och fast deg.
12). Häll i smeten i formarna, använd gärna slickepott till hjälp. Det är riktigt kladdigt!
13). Lägg på en bakduk, låt jäsa i 30 minuter.
14). Sätt ugnen på 200grader, har du varmluftsugn sätt den på 175grader.
15). Grädda i ugnen i 20 minuter, kolla om bröden är klara genom att sätta i en sticka.Är den torr är brödet klart.
Lycka till!
Till detta recept använde jag en köksassistent,
Smöra tre avlånga formar och häll ströbröd eller linfrön i formarna. 

1). Skala och riv en halv morot, höll ner i assistenten
2). Häll i 3msk äpplemos
3). Häll i Pumpa frön/Solrosfrön/linfrön eller vad som önskas i lagom mängd.
4). Häll i ½msk 12% ättikssprit.
Blanda. 

5). Koka upp vatten så det räcker till ungefär 6-8 dl. Under tiden nr 6
6). Häll 60 gram olja i assistenten.
7). Tillsätt vattnet men endast 6dl. Blanda samman allting.
8). Kolla så att det är 45grader i smeten, är det för vart tillsätt 2 dl kallvatten.
När du har uppnått 45 grader häll i en påse torrjäst. (blå) Torrjäst ska hålla 45 grader INTE 37.
9). Häll i 3tsk salt i smeten
10). Häll i FINAX glutenfria mjölmix, hela paketet. Men inte allting på en gång!
11). Nu ska smeten vara kladdig mellan sockerkaks smet, och fast deg.
12). Häll i smeten i formarna, använd gärna slickepott till hjälp. Det är riktigt kladdigt!
13). Lägg på en bakduk, låt jäsa i 30 minuter.
14). Sätt ugnen på 200grader, har du varmluftsugn sätt den på 175grader.
15). Grädda i ugnen i 20 minuter, kolla om bröden är klara genom att sätta i en sticka.Är den torr är brödet klart. 

Lycka till!
Har du frågor, får du gärna kontakta mig!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0